Melyek a legkedveltebb gin fűszerek?

A gin az egyik legközkedveltebb alkoholos ital napjainkban. Érdekessége hogy a készítésénél számos fűszer keverékét használNak, sőt akár mi magunk is ízesíthetjük velük ginünket. A mostaniakban megemlítjük, hogy melyek a legkedveltebb gin fűszerek.
Melyek a legkedveltebb gin fűszerek?

Borókabogyó

A ginekről a legtöbb embernek csak a borókabogyó és az azzal ízesített párlat jut az eszébe, amiben van igazság, hiszen legfőbb összetevője a gineknek a boróka, ám ezen kívül számos más íz is jelen van. Megemlíthetjük itt elsősorban a London Dry gint, amiben a legdominánsabb íz a borókabogyó, ám emellett itt is számos más fűszernek is kiérezni az ízét. A ginekhez készítésénél használt borókabogyót kézzel válogatják óvatossággal, majd végül a lepárlóba érkezik az ital, ahol az érlelési idő akár két év is lehet. Az érleléskor és annak folyamán a borókabogyóban lévő olajok és esszenciák kioldódnak.

Fahéj

A fahéj egy sokunk által is szeretett és használt fűszer, ami legfőképpen Sri Lankáról valamint Jáváról, Egyiptomból és Brazíliából származik. Rendkívül élénk íze és illata van, ami miatt a gasztronómia egyik legelterjedtebb fűszere is. Megemlíthetjük itt a süteményeket, mint például az almás pitét, de a szilva mellé is remekül társul. A fahéjas csiga is gyakori felhasználását illetően vagy a forralt bor, de rakhatjuk még reggeli kávénkba is vagy kakaóba, megbolondítva azt.

A ginek esetében a fahéj gazdag fűszerességet kölcsönöz majd az italnak, valamint ez az illatán is érződni fog.

Vanília

A vanília csakúgy, mint a fahéj leginkább sütemények esetében használt fűszer. Ennek ellenére ginek fűszerezésére is használják, hiszen nagyon kellemes aromát és ízt lehet elérni vele.

Kardamon

A kardamon egy ismert gin fűszer, ami a gyömbérek közé sorolható. Származását illetően, Távol-Kelet és Guatemala a legfőbb előállító helyek. A kardamonról érdemes még tudnunk, hogy a sáfrány és a vanília után az egyik legdrágább fűszer. Kétféle típusa létezik, a fekete kardamon. A ginek ízesítésére a zöld kardamont használják, mivel ez citrusosabb jegyeket hordoz valamint fűszeresebb is és finomabb. Ahhoz hogy a legtöbb aroma bele kerülhessen a ginekbe először ledarálják a magokat.

Édesgyökér

Az édesgyökér is egy gyakori gin fűszer, íze és illata is az ánizsra emlékeztethet minket. Nagyon különleges kesernyés ízvilága van, ennek köszönhetően, valamint a fás jegyeinek is remekül illik a ginbe.

Áfonya

A gineket akár még szárított gyümölcsökkel is ízesíthetjük, ami lehet például az áfonya is. Savanykás és gyümölcsös íze remekül illik a többi fűszerhez, sőt akár még egyensúlyba is hozza az ízvilágot.

Citrus gyümölcsök

A legfinomabb gin fűszerek egyike a citrusos gyümölcsök is, amik megadják azt a savanykás és üdítő ízvilágot italunknak, így szinte kihagyhatatlanok egy nyári koktélozásból.

Összegezve

A gin fűszerek közt megemlíthetünk olyan klasszikusokat, mint például a borókabogyó, kardamon és édesgyökér, ám emellett még számos olyan fűszer is helyet kap, amiről nem is gondolnánk. Ide sorolhatjuk még a vaníliát és a fahéjat is valamint a szárított gyümölcsöket.

Kapcsolódó cikkek

A húsdarálók fajtái és azok felhasználása

A húsdarálók fajtái és azok felhasználása

Az alábbiakban részletesebben foglalkozunk a húsdarálók fajtáival és azok felhasználási módjával, hogy egy esetleges vásárlást is könnyebbé tehessünk ezáltal.

Filléres konyha, avagy hogyan spóroljunk a főzéssel?

Filléres konyha, avagy hogyan spóroljunk a főzéssel?

Aki háztartást vezet, az pontosan tisztában van azzal, hogy a bevásárlásra, konkrétan pedig az élelmiszer beszerzésére szánt keretösszeg napjaink egyre emelkedő árai mellett igencsak nehezen tartható.

Az édesburgonya és az édességek

Az édesburgonya és az édességek

Hogyan készítsünk finom és egészséges édességeket édesburgonyával.